Készíts igazi koraőszi zöldséges pitét!
A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk a vajat és a tojást. Késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével összemorzsoljuk, majd összegyúrjuk a tésztát. Ha szükséges, még néhány csepp hideg vizet adhatunk hozzá. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett (használjunk omlós tészta lisztet) munkalapon kinyújtjuk, a piteformába illesztjük, beleigazítjuk, végül a nyújtófát végiggörgetjük a tetején, ezzel levágva a túllógó részeket. Villával megszurkáljuk, és 30 percre a fagyasztóba tesszük.
A lehűtött tésztát vakra sütjük. Ehhez egy sütőpapírt helyezünk az omlós tészta tetejére, majd kitöltjük az egészet valamilyen pitenehezékkel (én rizst vagy lencsét szoktam hozzá használni). 15 percre a 180 fokos sütőbe tesszük sülni. Kivesszük, eltávolítjuk a pitesúlyt és a sütőpapírt, majd további 5 percre visszatoljuk sülni.
Amíg készül a tészta, előkészítjük a zöldségeket, a paradicsomokat félbe, a cukkiniket vékony szeletekre vágjuk.
A vakra sütött pitelapot megkenjük a krémsajttal (ha sikerült háztáji kecskekrémsajtot szerezni, mindenképp azzal készítsük, de juhtúró és mascarpone keveréke is nagyon finom), reszelünk rá egy kevés kemény sajtot. Ráhelyezzük a zöldségeket, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és még egy kis reszelt sajttal. (Sót annak figyelembe vételével használjunk, hogy mennyire sós a krémsajt és a sajt.)
Visszatesszük a 180 fokos sütőbe kb. 25 percre. Frissen tálalhatjuk is.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.