Próbáld ki a pizzatésztából készült töltött pizzát is!
Az élesztőt a langyos, cukros vízbe morzsoljuk, hozzáadunk egy kevés lisztet, és hagyjuk felfutni.
A lisztet elvegyítjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat, végül alaposan megdagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket.
Ehhez egy kevés olajat felforrósítunk egy serpenyőben, rádobjuk az aprított hagymát, üvegesre pároljuk, majd a darált húst is alaposan átsütögetjük rajta.
Sóval, borssal, préselt fokhagymával, ízlés szerinti mennyiségű oregánóval és bazsalikommal ízesítjük.
Ha már szépen megpirult a hús, átszedjük egy tálba.
A serpenyőbe teszünk még egy kevés olajat, és megpirítjuk rajta a feldarabolt gombát. Amikor már szép aranybarna, visszatesszük bele a húst, és egészen addig pároljuk, amíg szinte teljesen elpárolog a leve.
Természetesen tovább ízesíthetjük egy kis fehér borral, fűszeres paradicsomszósszal, akár más zöldségekkel is.
A tölteléknek csak a fantáziánk szab határt, a lényeg, hogy csak minimális szaftja maradjon.
A megkelt tésztát 6 egyforma részre osztjuk.
Mindegyiket kinyújtjuk köralakúra, és vékony peremet hagyva, a felére szedünk a töltelékből, megszórjuk reszelt mozzarellával.
Ráhajtjuk a tészta üresen maradt felét, és alaposan összecsípjük a szélét.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.