A túró és a savanykás gyümölcsök párosa kelt tésztában is nagyon finom!
A tejet egy kevés cukorral meglangyosítjuk, majd elmorzsoljuk benne a friss élesztőt, és hagyjuk, hogy néhány perc alatt felfusson. Közben egy nagy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a krémsajtot, a finomra reszelt citromhéjat és az élesztős tejet. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd letakarva, meleg helyen kelesztjük 45 percig. Ha dagasztás közben még túl lágynak érezzük, adhatunk hozzá egy kevés lisztet.
A töltelékhez a túrót kikeverjük a krémsajttal, a vaníliával, a tojással, a porcukorral és a keményítővel.
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, megkenjük a túrós töltelékkel, rászórjuk az apró darabokra vágott barackot, és feltekerjük. A szélét összecsípjük, majd 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat vékonyan vajazott sütőformába tesszük, köztük jó kétujjnyi helyet hagyva. További 15 percig kelesztjük.
A csigák tetejét megkenjük a tejjel elkevert tojással.
170 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük a tésztát. Még langyosan tálaljuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.