Ezt a kenyeret a ropogós héja teszi jellegzetessé.
Az élesztőt a langyos, cukros vízbe morzsoljuk, és felfuttatjuk.
Ezután a tészta többi hozzávalójával együtt megdagasztjuk a tésztát.
Letakarva, meleg helyen 60-75 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát cipóvá formázzuk, majd áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Így hagyjuk kelni további 20 percig.
Közben elkészítjük a mázat.
Ehhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük.
A sűrű mázat szintén pihenni hagyjuk, hogy működésbe lépjen az élesztő.
A megkelt cipót ecset segítségével bekenjük a mázzal.
Tovább pihentetjük még 10-15 percig, közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Mielőtt a sütőbe tolnánk, 1-2 helyen, éles késsel bevágjuk a tetejét.
200 fokon, nagyjából 20 percig sütjük, ezután 175 fokra mérsékelt hőmérsékleten további 30 percig.
Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.