Készíts te is vidám, színes kekszeket!
A keksz egy nagyon egyszerű alapból áll, ami önmagában is elkészíthető, de szintet léphetünk, ha tovább ízesítjük hozzáillő kiegészítőkkel, amelyeknek csak a fantáziánk és a kamrapolcunk szab határt. Mivel a pudingpor tulajdonképpen keményítő, nyugodtan használhatunk helyette azt is a megadott helyettesítéssel.
Az alap, hogy a puha vajat kikeverjük a porcukorral. Én mindegyik verziót meg szoktam ízesíteni vaníliaporral. Ezután beledolgozzuk a lisztet és a pudingport vagy ezt helyettesítve, a keményítős keveréket. A végén tudjuk belegyúrni a további ízesítőanyagokat. Ezeket érdemes apróbb darabokra felvágni. A magok, aszalványok, citrushéjak, csokoládé... remekül passzolnak a kekszekhez.
A masszát 1 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
A keksztésztából tetszőleges méretű, de inkább kisebb darabokat csípünk le (mogyorónyi és diónyi mennyiség között félúton), minden darabból golyót formázunk. Ezeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kissé lenyomjuk, végül pedig a tetejére egy villa, kekszmintázó, poháralj segítségével mintát nyomunk. 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük. (Semmiképp ne barnuljon!) A tepsin hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt levennénk.
A kekszek ezzel el is készültek, de ha izgalmasabbá szeretnénk tenni őket, még megmárthatjuk félig csokoládéban. Ilyenkor tegyük egy tiszta sütőpapírra dermedni.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.