A csigából kifolyó sajt kívülről rásül a tésztára, sajtrajongóknak kötelező!
Az élesztőt a langyos, cukros tejbe morzsoljuk, majd felfuttatjuk.
A lisztet a tészta többi hozzávalójával - a sót kivéve - egy nagy tálba mérjük, aztán az élesztős tejet is hozzáadva összedolgozzuk. Nagyjából a dagasztási idő felénél hozzáadjuk a sót is. Addig dagasztjuk, amíg szép ruganyos nem lesz a tészta. Lefedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon vékony téglalappá nyújtjuk, majd a keskenyebbik oldalánál gondolatban elválasztjuk, és az egyik felét megkenjük a krémsajttal, ezután megszórjuk reszelt sajttal.
Az üres oldalt ráhajtjuk a megkentre, alaposan rányomkodjuk, majd egy éles kés vagy pizzavágó segítségével 2 cm-es csíkokra vágjuk a tésztát. Nagyjából 25-30 cm hosszúak kell hogy legyenek a tésztacsíkok. Mindegyiket megcsavarjuk, majd csigaformájúra tekerjük. 10-15 percig kelesztjük.
Ha így tennénk a tepsire, kifolyna a sajt, ezért egy tapadásmentes muffin formába nyomkodjuk a csigákat. Így a kifolyó sajt egy sült sajt kérget képez majd a csiga körül. A tetejüket megkenjük elhabart tojással, majd megszórjuk szezámmaggal.
180 fokra előmelegített sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.