Lepd meg a családot vagy a vendégeidet ezekkel a finom pizzanyársakkal!
A langyos tejhez hozzáadunk egy kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
A lisztet, egy kicsit kevesebbet használjunk, és a vizet egy nagy tálba mérjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és elkezdjük bedagasztani a tésztát.
1-2 perc után beleszórjuk a sót.
Újabb néhány perc dagasztás után, több részletben belecsurgatjuk az olajat is.
Ha már szépen kidagasztottuk a tésztát, hozzáadhatjuk a maradék, kevéske lisztet is, ettől szépen összeáll gombóccá a tészta.
A ruganyos tésztát lisztezett tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztagombócot enyhén lisztezett munkalapon kissé ellapítjuk, csíkokra vágjuk, majd kb. 25 cm-es hosszúságú tésztarudakat sodrunk belőle.
Az olajbogyókat nyársra húzzuk úgy, hogy hagyunk köztük helyet a tésztának.
Ezután közé csavarjuk a tésztát, a végeknél összecsípjük.
A nyársakat sütőpapírral bélelt tepsin még pihentetjük 15 percig.
Végül megszórjuk egy kevés reszelt sajttal és fűszerekkel.
200 fokra előmelegített sütőben, 15-18 perc alatt készre sütjük.
A kész, forró tészta tetejét átkenhetjük fokhagymás olajjal.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.