A tészta éjjel kel meg, sőt akár több napon át is a hűtőben hagyhatod.
A langyos-cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Közben a tészta többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük.
Az élesztős tejet is a dagasztótálba öntjük, és alaposan megdagasztjuk a tésztát.
Ezután egy alaposan kiolajozott tálba tesszük, és letakarva éjszakára a hűtőbe tesszük. Akár több napig is maradhat a hűtőben, nem feltétlen kell az egész mennyiséget egyszerre kisütnünk.
Sütés előtt 30-60 perccel kivesszük a hűtőből a tésztát, hogy kicsit felmelegedjen.
A megkelt tésztát egy beolajozott tepsire szedjük, majd 8 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiket kis gombóccá hajtogatjuk. Majd kicsit még hagyjuk kelni.
5-7 deciliter olajat serpenyőben vagy egy nagy lábasban felmelegítünk közepes lángon. Olajos kézzel megfogunk egy tésztagombócot, köralakúra húzgáljuk, majd az olajba tesszük.
Néhány perc után megfordítjuk, és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Papírtörlővel bélelt tálra szedjük.
Ízlés szerinti feltétekkel tálaljuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.