Így készül a klasszikus téli sütemény, a hólabda vagy kozák sapka.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük.
A sárgájákat egészen világos színűre keverjük a cukorral, majd beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral vegyített lisztet, végül pedig a tejet is hozzáöntjük.
Simára keverjük.
Utolsó lépésként fokozatosan fellazítjuk a fehérjehabbal.
A masszát sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.
Ezután hagyjuk kihűlni.
Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet.
Ehhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, amit azután hagyunk kihűlni.
A porcukrot, a puha vajat és a vaníliát habosra keverjük, majd hozzáadagoljuk a tejbegrízt.
Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle.
Mindegyiket félbevárjuk keresztben.
Az alsó tésztakorongokat megkenjük krémmel, ráillesztjük a felsőt, majd körben is megkenjük, utána pedig alaposan meghempergetjük a kókuszreszelékben.
A csokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, simára keverjük, végül szépen a sütemények tetejére kanalazzuk.
Hűtőben hagyjuk összeérni a süteményt.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.