Hólabda

Így készül a klasszikus téli sütemény, a hólabda vagy kozák sapka.

  • Elkészítési idő 2 óra, 30 perc
  • Összeállítási idő 2 óra
  • Sütési idő 30 perc
  • Hűtési idő 2 óra
  • Mennyiség 20-25 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A külső részhez

  • 200 g kókuszreszelék

A tetejére

  • 100 g étcsokoládé
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítés

1.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük.
A sárgájákat egészen világos színűre keverjük a cukorral, majd beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral vegyített lisztet, végül pedig a tejet is hozzáöntjük.
Simára keverjük.

Utolsó lépésként fokozatosan fellazítjuk a fehérjehabbal.
A masszát sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük.
Ezután hagyjuk kihűlni.

2.

Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet.
Ehhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, amit azután hagyunk kihűlni.

A porcukrot, a puha vajat és a vaníliát habosra keverjük, majd hozzáadagoljuk a tejbegrízt.
Felhasználásig hűtőbe tesszük.

3.

A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, és pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle.
Mindegyiket félbevárjuk keresztben.

4.

Az alsó tésztakorongokat megkenjük krémmel, ráillesztjük a felsőt, majd körben is megkenjük, utána pedig alaposan meghempergetjük a kókuszreszelékben.

5.

A csokoládét vízgőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, simára keverjük, végül szépen a sütemények tetejére kanalazzuk.

6.

Hűtőben hagyjuk összeérni a süteményt.

Hasonló receptek

Habos almás-krémsajtos pite Nehézség
Megnézem
Hartyányi krémes Nehézség
Megnézem
Croquembouche - karácsonyi fánktorony Nehézség
Megnézem
Habos-túrós sütemény Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2025 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.