Elmaradhatatlan karácsonyi édesség, tökéletes vendégváró finomság! Szekeres Lajosné Klári receptje.
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Eközben az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. Az elmorzsolt liszthez hozzáadjuk a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, a csipet sót.
Összegyúrjuk a tésztát. Nagyon lágy, könnyen nyújtható tésztát kapunk. Legalább 1 órára félretesszük kelni.
A dió- és máktöltelékbe 1-1 evőkanál barackdzsemet teszünk, jól elkeverjük, így könnyebb lesz velük dolgozni, nem hullik ki a tésztából. Ha száraznak érezzük így is, rakjunk bele többet!
Vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd pohárral vagy kör alakú formával kiszaggatjuk a kifliket. Ezeket megtöltjük, és jó szorosan feltekerjük.
Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük a kifliket, és 15 perc alatt kisütjük őket.
Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk őket.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.