Hókifli a kockás füzetből

Elmaradhatatlan karácsonyi édesség, tökéletes vendégváró finomság! Szekeres Lajosné Klári receptje.

  • Elkészítési idő 2 óra, 30 perc
  • Összeállítási idő 1 óra
  • Kelesztési idő 1 óra
  • Sütési idő 15 perc
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 150 g darált mák
  • 150 g darált dió
  • 150 g szilvalekvár
  • 2 evőkanál sárgabarackdzsem

A szóráshoz:

  • 3 csomag vaniliáscukor
  • 500 g porcukor

Elkészítés

1.

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Eközben az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. Az elmorzsolt liszthez hozzáadjuk a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, a csipet sót.

2.

Összegyúrjuk a tésztát. Nagyon lágy, könnyen nyújtható tésztát kapunk. Legalább 1 órára félretesszük kelni.

3.

A dió- és máktöltelékbe 1-1 evőkanál barackdzsemet teszünk, jól elkeverjük, így könnyebb lesz velük dolgozni, nem hullik ki a tésztából. Ha száraznak érezzük így is, rakjunk bele többet!

4.

Vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd pohárral vagy kör alakú formával kiszaggatjuk a kifliket. Ezeket megtöltjük, és jó szorosan feltekerjük.

5.

Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük a kifliket, és 15 perc alatt kisütjük őket.

6.

Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk őket.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2025 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.