Az egyik kedvenc túrós süteményünk sült tojáshabbal a tetején.
A tésztához a hozzávalókat az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével összedolgozzuk. Ha összeállt, becsomagolva a fagyasztóba tesszük kb. 60 percre dermedni.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket félretesszük a habhoz. Ha csak rögös túrót kapunk, érdemes áttörni szűrőn vagy botmixerrel átdolgozni, ha viszont kapunk krém- vagy leveles túrót, ez a lépés kimaradhat. Hozzáadjuk a krém további hozzávalóit, és alaposan összedolgozzuk.
A kihűtött tésztát átgyúrjuk, majd vékonyan lisztezett munkalapon kinyújtjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A legegyszerűbb, ha meg is hajtjuk úgy, hogy pontosan illeszkedjen bele. A kinyújtott tésztát ezután érdemes erre a sütőpapírra áttenni, majd így az egészet a tepsibe. Villával megszurkáljuk, ezután a 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük.
A krémet az elősütött tésztalapra simítjuk. További 25-30 percre visszatesszük sülni.
A tojásfehérjéket a cukorral együtt nagyon kemény habbá verjük. Ezt a sütési idő leteltével a sütemény tetejére simítjuk, vagy habzsákból rányomjuk. Közben a sütő hőmérsékletét 130-140 fokra mérsékeljük.
Visszatesszük 10-15 percre a sütőbe, hogy a tojáshab is kapjon hőkezelést. Közben folyamatosan figyeljük, ha szükséges vegyük alacsonyabbra a hőfokot, nehogy megégjen a teteje.
A sütemény akár már langyosan is szeletelhető.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.