Ez a sütemény igazi gesztenyebomba!
A piskótához a puha vajat robotgép segítségével habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával.
A tojásokat elhabarjuk, és több részletben, állandó keverés mellett a vajas krémhez adjuk.
Amikor az összes tojás elkeveredett, beleszitáljuk a lisztet.
Simára keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsire simítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sütjük a vajas piskótalapot.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet.
Ehhez a gesztenyemasszát simára keverjük a krémsajttal, a rummal és a puha vajjal. Ízlés szerint édesítjük porcukorral.
A megsült piskótát hagyjuk kihűlni, majd keresztben két részre vágjuk.
Egy sütőpapírral bélelt - így könnyebb lesz kiemelni - kisebb méretű tepsi aljába fektetjük az egyik lapot.
Elsimítjuk rajta a krém háromnegyed részét, ezután óvatosan ráhelyezzük a másik lapot, és mehet rá a maradék krém is.
A süteményt hűtőben hagyjuk teljesen megdermedni szeletelés előtt.
Ha van rá mód, legalább fél napig pihentessük.
A kockákra kakaóport szitálhatunk díszítésképp.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.