Így süss csíkos kifliket otthon.
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A kétféle lisztet, a sót, a maradék cukrot, a vaj felét, a tojássárgáját és a vaníliát - használhatunk port, kivonatot, vagy a cukor egy része helyett vaníliás cukrot - egy tálba mérjük. Hozzáöntjük az élesztős tejet is, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét világosan hagyjuk. Egy vékonyan kiolajozott tálba tesszük, lefedjük.
A másik feléhez hozzáadjuk a vaj másik felét és a kakaót, majd alaposan megdagasztjuk. Lefedve ezt is egy olajozott tálba tesszük. Meleg helyen, kb. 45-60 perc alatt megkelesztjük a tésztákat.
A megkelt tésztagombócokat 6-6 egyenlő részre osztjuk. Mindegyikből gombócot gömbölyítünk. Néhány perc pihentetés után kissé elnyújtjuk őket. Egy világos és egy barna lapot egymásra helyezünk (a sorrend mindegy), és hosszúkásra nyújtjuk. Szorosan felsodorjuk, az alját összecsípjük, és a hajtással lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tetejüket 3-3 helyen éles késsel bevágjuk.
20-30 perc kelesztés után mindegyik kifli tetejét megkenjük elhabart tojással.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük a kifliket.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.