Így készíts egyszerű, mogyorós teasüteményt!
Őrölt török mogyorót lehet már készen is kapni, de pörkölt, egész szemeset is használhatunk.
Ehhez késes robotgépben daráljuk meg! A lényeg, hogy a mogyoró legyen pörkölt és tisztított. A nyers, héjas magnak kellemetlen íze van.
A lisztet összemorzsoljuk a felkockázott vajjal, porcukorral és a csipetnyi sóval.
Ezután beledolgozzuk a darált mogyorót.
Ha esetleg van otthon a tonkabab nevű fűszerből, érdemes belereszelni.
Természetesen enélkül is elkészíthetjük a sütemény!
A tésztát műanyag fóliába csomagolva 20-30 percre a fagyasztóba tesszük pihenni.
A megdermedt masszát 60 egyenlő részre vágjuk, majd mindegyiket kis golyókká gömbölyítjük, és sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk.
A kekszeket 160 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt készre sütjük.
Akkor van kész, ha az alja már halvány barnára sült, és a teteje is kezd színt kapni.
A tepsiket kivesszük, és hagyjuk kihűlni a süteményeket.
Amíg sül a keksz megolvasztjuk a felaprított csokoládét, és simára keverjük. Közben beledolgozzuk a vajat is.
A kekszeket összepárosítjuk, és az egyik felére habzsák vagy kiskanál segítségével szedünk egy kevés csokoládét.
Hagyjuk kissé bebőrösödni, majd ráillesztjük a másik felét is.
Jól záródó dobozban tároljuk!
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.