Így készül a babapiskóta házilag.
A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgájához adjuk a cukor felét, a vaníliát és a reszelt citromhéjat, majd fehéredésig keverjük robotgép segítségével.
A tojások fehérjét is elkezdjük habbá verni, több részletben hozzáadjuk a porcukor másik felét.
A fehérjehabba forgatjuk a sárgájás keveréket, végül beleszitáljuk a sütőporral vegyített lisztet is.
Óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
A piskótatésztát habzsákba töltjük.
Vagy ne tegyük rá a véget, vagy nagyméretű, sima csövet válasszunk hozzá.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk, ügyelve, hogy maradjon köztük hely. Ha szeretnénk pöttyöket nyomva készíthetünk korongokat is.
A tetejüket megszórjuk porcukorral sütés előtt.
175 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.