Babapiskóta

Így készül a babapiskóta házilag.

  • Elkészítési idő 1 óra
  • Összeállítási idő 40 perc
  • Sütési idő 20 perc
  • Mennyiség 30 adag
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés

1.

A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgájához adjuk a cukor felét, a vaníliát és a reszelt citromhéjat, majd fehéredésig keverjük robotgép segítségével.

2.

A tojások fehérjét is elkezdjük habbá verni, több részletben hozzáadjuk a porcukor másik felét.

3.

A fehérjehabba forgatjuk a sárgájás keveréket, végül beleszitáljuk a sütőporral vegyített lisztet is.
Óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.

4.

A piskótatésztát habzsákba töltjük.
Vagy ne tegyük rá a véget, vagy nagyméretű, sima csövet válasszunk hozzá.

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk, ügyelve, hogy maradjon köztük hely. Ha szeretnénk pöttyöket nyomva készíthetünk korongokat is.
A tetejüket megszórjuk porcukorral sütés előtt.

5.

175 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek

Angyalok eledele Nehézség
Megnézem
Almás-diós kevert sütemény Nehézség
Megnézem
Tejmentes málnás-csokis süti Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.