Almás-diós kevert sütemény

Ez a süti nem csupán nagyon egyszerű, de napokig szaftos is marad.

  • Elkészítési idő 45 perc
  • Összeállítási idő 15 perc
  • Sütési idő 30 perc
  • Sütőforma 20x30 cm-es tepsi
  • Nehézség

Hozzávalók

  • 150 g Nagyi titka Extra finom süteményliszt
  • 1 darab tojás
  • 100 g cukor
  • 300 g reszelt alma
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 100 g darált dió
  • A tetejére

    • 100 g étcsokoládé
    • 50 g vágott dió

Elkészítés

1.

A megtisztított almát lereszeljük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.

2.

A süteményt hagyjuk kihűlni. Közben a felaprított csokoládét összeolvasztjuk a vajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején, végül pedig megszórjuk vágott dióval. Hagyjuk megszilárdulni, mielőtt felszeletelnénk. Kockára vágva tálaljuk. Ha csomagolni szeretnénk, természetesen elhagyhatjuk a csokoládét a tetejéről!

Hasonló receptek

Tejmentes málnás-csokis süti Nehézség
Megnézem
Babapiskóta Nehézség
Megnézem
Angyalok eledele Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.