Tökéletes ünnepi reggelit mutatunk. A fűszeres almás töltelék tökéletesen illik a gazdag vajas tésztához.
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy nagy tálba szitálunk 400 g lisztet és a porcukrot, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is a vaj kivételével, majd elkezdjük dagasztani a tésztát.
Amikor már nagyjából összeállt, több részletben hozzáadjuk a puha vajat, végül pedig a maradék 100 g lisztet.
Készre dolgozzuk, ezután langyos helyen, letakarva 50 percig kelesztjük.
Ameddig kel a tészta, elkészítjük a tölteléket.
Ehhez a megtisztított almákat kis kockákra vágjuk. A vajat egy serpenyőben vagy kisebb lábasban felolvasztjuk, rászórjuk a cukrot, és kissé hagyjuk karamellizálódni. Rádobjuk az almát, megszórjuk a fahéjjal, esetleg egy kis kardamommal és a reszelt citromhéjjal.
Így pároljuk kb. 5 percig, majd félretesszük hűlni.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük az almás töltelékkel, majd szorosan feltekerjük, a két végét összenyomjuk.
A szilikon vagy vajazott és lisztezett fém kuglófforma aljába egy nagy marék összetört diót szórunk, utána óvatosan ráhelyezzük a tésztát.
Így kelesztjük további 10 percig.
170 fokra előmelegített sütőben, 50-55 perc alatt készre sütjük.
Langyosan tálra borítjuk, porcukorral megszórva tálaljuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.