Ha nem kapunk elég jó minőségű, krémes, zsírós túrót, elegendő elkevernünk egy kis mascarponéval. Ugyan így veszít a maradék túróízből, de legalább nem morzsálódig szét. Persze, ha hozzájutunk jó fajta házi jellegű túróhoz, hagyjuk el nyugodtan a krémsajtot, és tegyünk bele több túrót.
 

Hozzávalók (16 darabhoz):

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 25 dkg túró/li>
  • 15 dkg mascarpone/li>
  • 1 tojássárgája/li>
  • 10 dkg porcukor/li>
  • ¼ vaníliarúd/li>
  • 1 kezeletlen citrom héja/li>
  • 15-20 dkg málna/li>

a tetejére:

  • 1 tojás
  • porcukor

 

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd elmorzsoljuk benne a friss élesztőt, és hagyjuk, hogy néhány perc alatt felfusson. Közben egy nagy tálba mérjük a lisztet és a sót, hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztott vajat, a tojássárgáját és az élesztős tejet. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd letakarva, meleg helyen kelesztjük 45 percig.
A töltelékhez a túrót kikeverjük a krémsajttal, a finomra reszelt citromhéjjal, a vanília kikapart magjaival, a tojássárgájával és a porcukorral.
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, majd felvágjuk 16 egyenlő négyzetre. Mindegyik közepébe teszünk egy nagy evőkanálnyi tölteléket és néhány szem málnát. Két szembe lévő sarkát behajtjuk, majd a maradék kettőt is, úgy, hogy a tetején összecsippentjük. Sütőpapírral bélelt tepsire szedjük, és 20 percig kelesztjük.
A tetejüket megkenjük elhabart tojássárgájával, végül 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása