Vaníliás, citromos, édes, túrós, és mégsem egy nyári édességről beszélek. Az összeállítása 10-15 percig tart csupán, a kisütése pedig 20-30 percig. Szuper hétvégi ebéd lehet belőle, főleg a farsangi időszakban.

Hozzávalók (40 darabhoz)

A tojásokat fehéredésig keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót, a finomra reszelt citromhéjat és a vaníliakivonatot. (Amennyiben nincs vaníliakivonatunk, érdemes 1 evőkanál rumot beletenni és persze a vanília se maradjon el! Az alkoholtól ugyanis nem szívja meg magát a fánk olajjal.) Sima masszává dolgozzuk a hozzávalókat, végül mehet bele a sütőporral elkevert liszt is. Kezdjünk 25 dekával, de ha nagyon hígnak találjuk a masszát, még mehet bele egy nagy kanállal. Ragadós lesz még az állaga, de benedvesített kézzel szép golyóvá tudjuk formázni. Az olajat felhevítjük (ne legyen nagyon forró, nehogy megégjenek a fánkok.), és több részletben kisütjük benne a diónyi méretűre gömbölyített golyócskákat. Az olaj tetején magától meg fognak fordulni. Ha már szép aranybarnára sültek, konyhai törlővel bélelt tálba szedjük őket, végül pedig porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása