Hozzávalók (1 kalácshoz):

A tésztához
300 g Nagyi titka Kelt tészta süteményliszt
10 g élesztő
25 g cukor
1,5 dl tej
0,5 dl olvasztott vaj
1 tojás
1 csipet só

A töltelékhez
főtt, füstölt sonka
főtt tojás

Elkészítés:

Az élesztőt kevés, szobahőmérsékletű cukros tejben felfuttatjuk. Összekeverjük, a száraz alapanyagokat majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat. A keveréket alaposan összedolgozzuk, és szép, sima, fényes felületű tésztává dagasztjuk. Konyharuhával letakarva 30 percig szobahőmérsékleten kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 3 mm vastagságú téglalapra nyújtjuk. Szemmérték alapján három egyenlő részre osztjuk. A középső részre tesszük a kihűlt, felszeletelt főtt, füstölt sonkát és a szeletelt főtt tojást. A tészta két szélső harmadát ferdén bevagdossuk, és az így kapott tésztacsíkokat a töltelékre hajtogatjuk: egyet jobbról, egyet balról. Tepsire tesszük, majd letakarva 30 percig kelesztjük. A tetejét megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása