Klasszikus túrógombóc recept modernebb változatban. Ami nagyon jó benne, hogy biztosan nem kell félni tőle, hogy a gombócok szétesnek a főzővízben, hiszen nem is kerülnek bele. A végeredmény pedig legalább olyan jó, mint a hagyományos gombóc.

Amit még nagyon szeretek benne, hogy akár előző nap is teljesen össze tudom állítani, és elég ebéd előtt félórával betenni a sütőbe.

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 3 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 vaníliarúd
  • 15 dkg Nagyi titka étkezési búzadara
  • csipetnyi só
  • 4 dl tejföl
  • diónyi vaj
  • (nagy maréknyi gyümölcs ízlés szerint, de el is hagyható)

A tojásokat csipetnyi sóval, 3 evőkanál porcukorral és a fél rúd vanília kikapart magjaival habosra keverjük. Hozzákeverjük a túrót, majd beledolgozzuk a búzadarát is. Lefedve hűtőbe tesszük legalább 4-5 órára, de az sem baj, ha egész éjjel bent van.

A tejfölt elhabarjuk 3 evőkanál porcukorral és a vanília másik felével. Egy nagyobb tűzálló tálat kivajazunk. A masszából nedves kézzel diónyi méretű gombócokat formázunk, és a vajazott edénybe sorakoztatjuk őket. Meglocsoljuk a tejfölös öntettel, és ízlés szerint megszórhatjuk egy maréknyi gyümölccsel.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása