Nem is gondolnánk, milyen gyorsan meg lehet sütni, és csak egy tál kell az összeállításhoz.

Hozzávalók (8 nagy vagy 12 közepes méretű kiflihez)

  • 35-40 dkg Nagyi titka búzakenyérliszt
  • 1 teáskanál só
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2,5 dkg olvasztott vaj

a tetejére:

  • 3 evőkanál tej

A cukros, langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a vajat és az élesztős tejet. Alaposan megdagasztjuk a tésztát, lágyabb, de jó állagúvá kell összeállnia. Kettéválasztjuk, és egyforma gombócokat formázunk belőle. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük. Enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk a tésztákat. 4 vagy 6 egyforma szeletre vágjuk őket. Mindegyik háromszöget külön-külön vékonyra nyújtjuk, és az alsó lapjától a csúcsa felé feltekerjük. A hajtott felével lefelé, kissé meghajlítva sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. További 20 percig kelesztjük. Végül vékonyan megkenjük tejjel, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása