Ilyenkor végtelen mennyiségűt meg szokunk enni, illetve befőzöm a paradicsomszószt is, ha pedig marad még néhány, azt meg is száríthatjuk, majd fűszeres olajban tartósíthatjuk. Ha nincs kedvünk pepecselni vele, kiváló minőségűt kapunk a boltban is. Ilyen finom, fűszeres paradicsom került ezekbe a sajtos tönkölyrudakba.
 

Hozzávalók (kb. 60 darabhoz):

a tésztához:

a tetejére:

  • 1 tojás
  • 5 evőkanál magkeverék

 

Legegyszerűbb késes robotgépet használni, amennyiben nincs, morzsoljuk össze a hozzávalókat az ujjbegyeinkkel!
A robotgép táljába mérjük a liszteket, a sót és a finomra reszelt sajtot, majd bekapcsoljuk a gépet. Így a sajt még apróbb lesz, és remekül beleépül a ropi szerkezetébe. Belekockázzuk a hideg vajat, és morzsásra dolgozzuk. Végül a felaprított szárított paradicsom, a fűszeres olaj és a tejszín is mehet bele. Gombóccá gyúrjuk a tésztát. Fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.  
Lisztezett munkalapon 2 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, majd pizzavágó vagy éles kés segítségével vékony csíkokra vágjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a rudakat, vékonyan megkenjük az elhabart tojással, végül megszórjuk a tetejét a magkeverékkel. 200 fokra előmelegített sütőben 9-10 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása