Kiváló második fogás lehet belőle például hétvégén egy tartalmas leves után.

Hozzávalók (28 cm átmérőjű formához)

a tésztához:

a masszához:

  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg puha vaj
  • 3 dl tejföl
  • ½ vaníliarúd
  • 1 kezeletlen citrom finomra reszelt héja
  • 10 dkg mazsola (ízlés szerint elhagyható)

a tálaláshoz:

  • porcukor

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd cipót formázunk belőle. Enyhén lisztezett munkalapon ½ cm vastagságúra nyújtjuk, és pizzavágóval vagy éles késsél szélesmetéltnyi méretűre vágjuk. Forrásban lévő, sós vízben kifőzzük 3-4 részletben. Akkor jó, ha feljönnek a tetejére, és szépen megduzzadnak.
Közben elkészítjük a masszát, amiben kisütjük. Ehhez szétválasztjuk a tojásokat. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és a vaníliarúd kikapart magjaival. Elvegyítjük benne a tojások sárgáját és a tejfölt. A fehérjéből kemény habot verünk, ezt és a mazsolát nagy mozdulatokkal a masszába forgatjuk. Végül összekeverjük a kifőtt, leszűrt tésztával. Vajazott tűzálló edénybe szedjük, és 160 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása