Mindenki téphet belőle magának egy-egy csigát. Sem a spenót, sem pedig a kecskesajt nem tolakodó benne. A krémsajt pedig a tészta állagának és a tölteléknek is nagyon jót tesz.
 

Hozzávalók (30×12 cm-es formához):

a tésztához:

  • 30 dkg Nagyi titka búzakenyérliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 5 dkg mascarpone

a töltelékhez:

  • 20 dkg mascarpone
  • 20 dkg kecskesajt (feta is lehet)
  • 10 dkg bébispenót
  • 2 dkg vaj
  • só, bors

a tetejére:

  • 1 tojás

 

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd elmorzsoljuk benne a friss élesztőt, és hagyjuk, hogy néhány perc alatt felfusson. Közben egy nagy tálba mérjük a lisztet és a sót, hozzáadjuk a krémsajtot és az élesztős tejet. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd letakarva, meleg helyen kelesztjük 40 percig.
A spenótot egy diónyi vajon megfonnyasztjuk 2-3 perc alatt, közben frissen őrölt borssal és kevés sóval ízesítjük. Elkeverjük a mascarponéval és a kecskesajttal.
A tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és felvágjuk. Sütőpapírral bélelt formába helyezzük a csigákat, és ismét kelesztjük 20-25 percig.
A tetejét vékonyan megkenjük tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Tipp: a sütő aljába a kenyerek és kelt tészták sütésénél érdemes betenni egy tűzállő edényt egy kis forró vízzel, hogy gőz képződjön a sütőtérben.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása