A meghatározó dióízt pedig szépen kiegyensúlyozza a nyárias töltelék.
 

Hozzávalók (20 cm-es formához):

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 tojássárgája
  • 4-5 db sárgabarack

 

A tészta hozzávalóit késes robotgéppel vagy az ujjbegyeinkkel összemorzsoljuk, majd sima tésztát gyúrunk belőle. Lefóliázva hűtőbe tesszük 1 órára. A barack kivételével a töltelék hozzávalóit is simára keverjük. A pihentetett tésztát kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és átemeljük a piteformába, a széléhez igazítjuk, majd a forma tetején végig sodorjuk a nyújtófát, ezzel levágva a túllógó részeket. A tölteléket a tésztaalapra simítjuk, végül díszítjük a cikkekre vágott barackkal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre. Akkor készül el, amikor a töltelék kezd teljesen megszilárdulni. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása