Hozzávalók (20 cm-es formával számolva):

A tortalaphoz:

A bevonóhoz:

  • 70 ml víz
  • 120g cukor
  • 60g kakaópor
  • 70g tejszín
  • 3 lap zselatin

A töltelékhez:

  • 1 üveg baracklekvár

Elkészítés:

A vajat a csokoládéval összeolvasztjuk, majd lehűtjük. A sárgáját a cukor 2/3-val felverjük és hozzákeverjük a csokoládét. A fehérjét felverjük a maradék cukorral és óvatosan a sárgájás masszába forgatjuk. A lisztet, mandula lisztet és a kakaóport összekeverjük és ezt is beleforgatjuk a tojásos keverékbe.
A tortaformába töltjük és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, kivesszük a formából és vízszintesen félbevágjuk. A baracklekvárt közben felforraljuk és a tészta vágott felületeit megkenjük vele. Visszaborítjuk a tésztát és a tetejét, majd az oldalát is megkenjük a maradék lekvárral. Hűtőbe tesszük, és addig hűtjük, amíg megdermed rajta a lekvár.
A bevonóhoz a vizet a cukorral összeforraljuk, beletesszük a kakaóport, majd hozzáöntjük a tejszínt. A hideg vízbe áztatott zselatint kinyomkodjuk és miután a kakaóporos keveréket levettük a tűzről, hozzákeverjük.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd vonjuk be vele a tortát. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása