Sós, napraforgómagos pitetészta, lágy krémsajt és sült zöldségek. Ráadásul extra forma sem kell hozzá!
A tészta hozzávalóit - a napraforgómag kivételével - késes robotgéppel vagy az ujjbegyeinkkel összemorzsoljuk, majd sima tésztát gyúrunk belőle.
A vizet óvatosan adagoljuk, amíg a tészta szépen össze nem áll.
A végén beledolgozzuk a napraforgómagot is.
Lefóliázva hűtőbe tesszük 1 órára.
A megdermedt tésztát 2 részre osztjuk, és mindegyiket 2-3 mm vastagságú, 25 cm-es átmérőjű körré nyújtjuk.
2 cm-es peremet hagyva a szélén, megkenjük vékonyan a krémsajttal, picit sózzuk, ráhalmozzuk a nagyon vékonyra szelt zöldségeket, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
A tészta szélét visszahajtjuk, kissé összecsippentve az ujjunkkal.
180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
A legjobb még melegen tálalni!
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.