Zöldséges rozspite

Sós, napraforgómagos pitetészta, lágy krémsajt és sült zöldségek. Ráadásul extra forma sem kell hozzá!

  • Elkészítési idő 1 óra, 15 perc
  • Összeállítási idő 1 óra, 15 perc
  • Pihentetési idő 1 óra
  • Sütési idő 50 perc
  • Mennyiség 2 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • 4 evőkanál krémsajt
  • 5 darab tetszőleges zöldség
  • 50 g finomra reszelt kemény sajt

Elkészítés

1.

A tészta hozzávalóit - a napraforgómag kivételével - késes robotgéppel vagy az ujjbegyeinkkel összemorzsoljuk, majd sima tésztát gyúrunk belőle.

A vizet óvatosan adagoljuk, amíg a tészta szépen össze nem áll.
A végén beledolgozzuk a napraforgómagot is.
Lefóliázva hűtőbe tesszük 1 órára.

2.

A megdermedt tésztát 2 részre osztjuk, és mindegyiket 2-3 mm vastagságú, 25 cm-es átmérőjű körré nyújtjuk.

2 cm-es peremet hagyva a szélén, megkenjük vékonyan a krémsajttal, picit sózzuk, ráhalmozzuk a nagyon vékonyra szelt zöldségeket, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal.
A tészta szélét visszahajtjuk, kissé összecsippentve az ujjunkkal.

3.

180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
A legjobb még melegen tálalni!

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.