Fűszerezd meg a húsvétot ezzel a különleges kaláccsal!
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős tejet, és alaposan megdagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen 45 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
A megkelt tésztát álló téglalap alakúra nyújtjuk, az alsó felét megkenjük a pestoval, meghintjük reszelt sajttal.
A felső felét pizzavágóval bevagdossuk.
Ezután az alján és a két oldalán egy-egy vékony sávban behajtjuk a tésztát, majd alulról kezdve feltekerjük.
A végét összecsípjük, majd lefelé fordítjuk.
A hajtással lefelé fordítva sütőpapírral bélelt kenyérformába helyezzük.
További 30 percig kelesztjük.
A kelesztés után lekenjük a tejjel elhabart tojássárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben, 25-28 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.