A túró rudit mindenki szereti, miért ne készíthetnénk egy egész tekercsnyit belőle?
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét robotgéppel habosítani kezdjük, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot.
Addig verjük, amíg sűrű és kemény nem lesz.
A sárgáját egy villával elkeverjük, majd a fehérjehabhoz keverjük.
Végül beleszitáljuk a kakaóval vegyített lisztet, és spatulával, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt, nagy méretű gáztepsire simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 12 perc alatt készre sütjük.
Ahogy elkészült a piskóta, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd tiszta konyharuhába vagy sütőpapírba csavarjuk, így hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelék hozzávalóit simára keverjük.
A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a túrókrémmel, és visszatekerjük.
Az összetört csokoládét és a vajat mikrohullámú sütőben, alacsony fokozaton vagy vízgőz felett megolvasztjuk.
Simára keverjük.
A piskótatekercset egy sütőpapírra vagy rácsra helyezzük, rácsurgatjuk az olvasztott csokoládét.
Az egyenletes hatás érdekében ecsettel segíthetünk eloszlatni.
Díszítésképp megszórjuk a tetejét színes cukorkákkal vagy pillecukorral.
Szeletelés előtt hagyjuk néhány órán át pihenni.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.