szereted a tökmagot? Készíts sütit belőle!
A liszteket egy nagy tálba szitáljuk a sóval együtt.
Belemorzsoljuk az élesztőt, amit addig morzsolunk a liszttel, amíg szinte ugyanolyan finomságú nem lesz.
Hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és tésztát dagasztunk belőle.
Amikor már sima, letakarva kelesztjük 45 percig.
Lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, és kb. 1,5 cm széles és 5 cm hosszúságú rudakra vágjuk.
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és még 10-15 percig pihentetjük.
Végül tojással megkenjük, és tökmaggal megszórjuk mindegyiket.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-17 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.