Tökmagos-rozsos kenyér

Nem kell dagasztanod, csak betenni a hűtőbe jó hosszú időre.

  • Elkészítési idő 24 óra
  • Előkészítési idő 24 óra
  • Pihentetési idő 12 óra
  • Sütési idő 50 perc
  • Mennyiség 1 darab kenyér
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

Elkészítés

1.

A száraz összetevőket egy tálba mérjük.
Ha friss élesztőt használunk, azt a lisztbe morzsoljuk.
Hozzáadjuk az olajat és a vizet is, majd összegyúrjuk.
Nem kell dagasztani.
A tálat lefóliázzuk, ezután legalább 12 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

2.

A pihentetés után a masszát egy alaposan lisztezett munkalapra borítjuk.
Jobbról, balról, alulról és felülről középre hajtjuk a tésztát, megfordítjuk, cipót formázunk és átemeljük egy kerek sütőpapírra.
Meleg helyen hagyjuk 30-60 percet kelni.
Közben a sütőt felmelegítjük 250 fokra, és beteszünk egy kerámia- vagy vasedényt melegedni.

3.

Amikor már forró az edény, óvatosan kivesszük, és a sütőpapírral együtt beletesszük a kenyeret.
A tetejét bevágjuk, rátesszük a fedőt, végül visszatesszük a sütőbe.
Vigyázzunk, az edény végig forró!

4.

Letakarva 40 percig, majd fedő nélkül további 10 percig sütjük a kenyeret.
Még melegen vegyük ki a lábasból, hogy ne párásodjon be az alja!

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.