Tojáshabos-mandulás mézes

Csak kend a mézes kekszre a tojáshabot, és süsd ki együtt.

  • Elkészítési idő 1 óra
  • Előkészítési idő 1 óra
  • Sütési idő 18 perc
  • Mennyiség 20 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

  • 200 g Nagyi titka Mézeskalácsliszt
  • 6 g sütőpor
  • 100 g porcukor
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 100 g őrölt mandula
  • 1 darab kezeletlen citrom reszelt héja
  • 2 darab tojás
  • 60 g meleg méz

A tetejére

  • 1 darab tojásfehérje
  • 50 g porcukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 50 g szeletelt mandula

Elkészítés

1.

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett munkalapon kb. 5-6 mm vastagságúra nyújtjuk. Szögletes kiszúróval kivágjuk a kekszeket. Ennek hiányában egy derelyevágóval is kiszabhatunk 5 cm oldalú négyzeteket.

2.

A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

3.

A tojásfehérjéhez adjuk a porcukrot és néhány csepp citromlevet. Elkezdjük habbá verni. Akkor jó, ha már szépen kezdene habosodni, de még jól kenhető. A habot ecset segítségével a nyers kekszek tetejére kenjük, majd megszórjuk még szeletelt mandulával.

4.

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 18 perc alatt készre sütjük.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.