Teljes kiőrlésű túrópogácsa

Bebizonyítjuk, hogy a teljes kiőrlésű pogácsa is lehet nagyon finom!

  • Elkészítési idő 40 perc
  • Összeállítási idő 40 perc
  • Pihentetési idő 4 óra
  • Sütési idő 15 perc
  • Mennyiség 70 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

Elkészítés

1.

A túrót, a vajat, a lisztet, a sütőport és a sót egy tálba mérjük.
A tojást elhabarjuk, a felét a tésztához adjuk, a másik felét eltesszük a teteje megkenéséhez.
A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük legalább 1, de inkább 3-4 órára.

2.

A pihentetés után, lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A tetejüket megkenjük a félretett tojással, és megszórjuk a magkeverékkel vagy reszelt sajttal.

3.

180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A kész pogácsákat nyugodtan lefagyaszthatjuk, felmelegítve is nagyon finom!

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2025 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.