Bebizonyítjuk, hogy a teljes kiőrlésű pogácsa is lehet nagyon finom!
A túrót, a vajat, a lisztet, a sütőport és a sót egy tálba mérjük.
A tojást elhabarjuk, a felét a tésztához adjuk, a másik felét eltesszük a teteje megkenéséhez.
A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük legalább 1, de inkább 3-4 órára.
A pihentetés után, lisztezett felületen 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A tetejüket megkenjük a félretett tojással, és megszórjuk a magkeverékkel vagy reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
A kész pogácsákat nyugodtan lefagyaszthatjuk, felmelegítve is nagyon finom!
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.