Teljes kiőrlésű sajtos stangli

Kívül ropogós, belül puha kifli teljes kiőrlésű lisztből is.

  • Elkészítési idő 2 óra
  • Előkészítési idő 2 óra
  • Pihentetési idő 1 óra, 20 perc
  • Sütési idő 40 perc
  • Mennyiség 8 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 2 evőkanál tejszín
  • 100 g reszelt sajt

Elkészítés

1.

A langyos tejszínbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk kissé felfutni.

2.

A lisztet elkeverjük a langyos vízzel, hozzáöntjük az élesztős tejszínt, és elkezdjük dagasztani. Nagyjából 5 perc dagasztás után hozzáadjuk a sót is, majd 2-3 részletben a puha vajat is beledagasztjuk. Az élesztő cukor nélkül is elkezd majd dolgozni, csak az elején kevésbé látványosan.

3.

A tésztát áttesszük egy vékonyan vajazott vagy olajozott tálba, letakarjuk, és 1 órát kelni hagyjuk.

4.

A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket gombóccá formázzuk - akár így is hagyhatjuk, és kisüthetjük zsemlének. A gombócokat ovális alakúra nyújtjuk, majd felsodorjuk. A hajtásnál összecsípjük, majd az illesztéssel lefelé, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a stanglikat. 15 percig hagyjuk kelni.

5.

A megkelt kifliket vékonyan megkenjük a tejszínnel, megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.