Kívül ropogós, belül puha kifli teljes kiőrlésű lisztből is.
A langyos tejszínbe morzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk kissé felfutni.
A lisztet elkeverjük a langyos vízzel, hozzáöntjük az élesztős tejszínt, és elkezdjük dagasztani. Nagyjából 5 perc dagasztás után hozzáadjuk a sót is, majd 2-3 részletben a puha vajat is beledagasztjuk. Az élesztő cukor nélkül is elkezd majd dolgozni, csak az elején kevésbé látványosan.
A tésztát áttesszük egy vékonyan vajazott vagy olajozott tálba, letakarjuk, és 1 órát kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket gombóccá formázzuk - akár így is hagyhatjuk, és kisüthetjük zsemlének. A gombócokat ovális alakúra nyújtjuk, majd felsodorjuk. A hajtásnál összecsípjük, majd az illesztéssel lefelé, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a stanglikat. 15 percig hagyjuk kelni.
A megkelt kifliket vékonyan megkenjük a tejszínnel, megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.