Kezd az új évet egészségesen!
Így készíts villámgyorsan laposkenyeret
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, összedolgozzuk, amennyire csak tudjuk. Kissé még ragacsos, de ruganyos tésztát kell kapnunk. (Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kevés lisztet.)
Lisztezett munkalapon 6 részre osztjuk a tésztát, mindegyikből kis gombócot formázunk, majd hagyjuk 20 percig pihenni.
A gombócokat lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk (kisebb palacsinta méretűre), majd forró, nagyon kevés olajjal megkent serpenyőbe dobjuk. 30 másodpercig sütjük oldalanként.
A kisült lepénykenyereket konyharuhába csomagoljuk, és még frissen fogyasszuk el! (Ha esetleg marad, azt alaposan csomagoljuk be, hogy ne száradjon ki, és melegítsük át tálalás előtt.)
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.