Teljes kiőrlésű laposkenyér

Kezd az új évet egészségesen!
Így készíts villámgyorsan laposkenyeret

  • Elkészítési idő 84 óra, 20 perc
  • Előkészítési idő 20 perc
  • Pihentetési idő 20 perc
  • Sütési idő 10 perc
  • Mennyiség 4-6 darabhoz
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A formázáshoz

A sütéshez

  • 1 evőkanál kevés olaj

Elkészítés

1.

A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, összedolgozzuk, amennyire csak tudjuk. Kissé még ragacsos, de ruganyos tésztát kell kapnunk. (Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kevés lisztet.)

2.

Lisztezett munkalapon 6 részre osztjuk a tésztát, mindegyikből kis gombócot formázunk, majd hagyjuk 20 percig pihenni.

3.

A gombócokat lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk (kisebb palacsinta méretűre), majd forró, nagyon kevés olajjal megkent serpenyőbe dobjuk. 30 másodpercig sütjük oldalanként.

4.

A kisült lepénykenyereket konyharuhába csomagoljuk, és még frissen fogyasszuk el! (Ha esetleg marad, azt alaposan csomagoljuk be, hogy ne száradjon ki, és melegítsük át tálalás előtt.)

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.