Készíts otthon puha, sós panccsal meglocsolt perecrudakat!
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a sót, a tejfölt és a tojást, majd az élesztős tejet is, és elkezdjük dagasztani. Amikor a tészta nagyjából összeállt, beledolgozzuk az olajat is. A megdagasztott tésztát lefedve, meleg helyen, kb. 45 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát 16 egyforma részre vágjuk. Mindegyikből golyót formázunk, majd lefedve újabb 15 percig pihentetjük.
A golyókat hosszúkásra sodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, helyet hagyva közöttük. Így hagyjuk kelni még 15 percet.
A kelesztési idő leteltével a rudacskák tetejét megkenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük.
Amíg sülnek a rudak, kikeverjük a pancsot. Ehhez a lisztet elvegyítjük a sóval, majd folyamatosan hozzáadjuk a vizet is. A lényeg, hogy se túl sűrű, sem pedig túl híg ne legyen, szépen lehessen csurgatni.
10 perc sütés után kivesszük a rudakat a sütőből, és csíkokban meglocsoljuk a sós-lisztes keverékkel. Visszatéve további 10-15 percig sütjük. Még langyosan tálaljuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.