Készíts sonkával és gombával töltött kiflit a húsvéti maradékból.
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet elvekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és elkezdjük dagasztani a tésztát. A vége felé beledolgozzuk 2-3 részletben a vajat is. A ruganyos tésztát letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Közben egy kevés olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, rádobjuk a szeletelt gombát, lepirítjuk, végül hozzáadjuk a sonkát és a finomra vágott petrezselymet is. Sózzuk, borsozzuk, és készre pároljuk. Félretesszük hűlni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, majd 12 egyforma részre vágjuk. Mindegyikre teszük a töltelékből. Egyesével felcsavarjuk őket, majd a végeit lezárjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, 20 percig kelesztjük, végül sütés előtt megkenjük az elhabart tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Kiváló tojáskrémmel, vagy akár tejfölve mártogatva is.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.