Amerikai stílusú, töltött szélű, vastag, puha tésztás pizza recept!
A langyos tejhez hozzáadunk egy kevés cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.
A lisztet (egy kicsit kevesebbet használjunk) és a vizet egy nagy tálba mérjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, és elkezdjük bedagasztani a tésztát. 1-2 perc után beleszórjuk a sót. Újabb néhány perc dagasztás után, több részletben belecsurgatjuk az olajat is.
Ha már szépen kidagasztottuk a tésztát, hozzáadhatjuk a maradék, kevéske lisztet is, ettől szépen összeáll gombóccá a tészta.
A ruganyos tésztát lisztezett tálba tesszük, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kettévágjuk, mindkét feléből gombócot formázunk. 10 percig így pihentetjük, majd enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk. A tészta legyen nagyobb, mint a serpenyőnk.
A pizzalapot a vékonyan kiolajozott serpenyőbe rakjuk, a szélét kirakjuk vékony sajtszeletekkel, és ráhúzzuk, lenyomkodjuk a túllógó részeket.
Én ezután szoktam átkenni fokhagymás olajjal. Ráteszem a feltéteket, és 250 fokos sütőben 15-16 perc alatt megsütöm. A kész, forró pizza szélét még egyszer átkenem a fokhagymás olajjal. De ezt a lépést ízlés szerint variálhatjuk.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.