Érdemes kipróbálni erőteljes ízű sajtokkal is!
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
A lisztet összemorzsoljuk a sóval és a vajjal, majd beledolgozzuk a tojássárgájákat, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk, és hozzáadjuk a reszelt sajtot is. A megdagasztott tésztát letakarva, meleg helyen, 60 percig kelesztjük.
A pihentetett tésztát lisztezett munkalapon kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, a tetejét beirdaljuk, majd kiszaggatjuk belőle a pogácsákat. Ezután áttesszük őket sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejüket megkenjük az elhabart tojással, és további 20-30 percig kelesztjük.
180 fokra előmelegített sütőben, 18-20 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.