Sajtos-kolbászos rozskeksz

Rozslisztből is süthetsz kekszet.

  • Elkészítési idő 1 óra
  • Előkészítési idő 1 óra
  • Hűtési idő 1 óra
  • Mennyiség 24 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához:

A tetejére:

  • 200 g mascarpone
  • 150 g reszelt füstölt sajt
  • 50 g kolbász (vegáknak szárított paradicsom)

Elkészítés

1.

A felkockázott, hideg vajat morzsásra dolgozzuk a kétféle liszttel és a sóval az ujjbegyeink vagy késes robotgép segítségével. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, és tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagoljuk, és 30 percre a fagyasztóba tesszük.

2.

A tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a krémsajttal, majd megszórjuk a feldarabolt kolbásszal és a reszelt sajttal. Ezután feltekerjük, újra fóliába csomagoljuk, és 30 percre visszatesszük a hűtőbe.

3.

A pihentetett tekercset kicsomagoljuk, ezután kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.

4.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.