Sajtos kifli tekercs

Finom házi péksütemény sajttal.

  • Elkészítési idő 20 perc
  • Összeállítási idő 20 perc
  • Kelesztési idő 1 óra
  • Sütési idő 16 perc
  • Mennyiség 10 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

  • 250 g Nagyi titka Búzafinomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 150 ml langyos tej
  • 20 g friss élesztő
  • 50 g olvasztott vaj
  • 120 g reszelt sajt
  • 2 evőkanál szezámmag

Elkészítés

1.

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd elmorzsoljuk benne a friss élesztőt, és hagyjuk, hogy néhány perc alatt felfusson.

2.

Közben egy nagy tálba mérjük a lisztet és a sót, hozzáadjuk az olvasztott vaj felét és az élesztős tejet.
Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd letakarva, meleg helyen kelesztjük 30 percig.

3.

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a maradék olvasztott vajjal. Megszórjuk a reszelt sajt háromnegyed részével, és szorosan feltekerjük.

A hengert 10 egyforma darabra vágjuk, és a kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
Letakarva újabb 30 percig kelesztjük.

4.

A kelesztést követően a tetejüket megkenjük az elhabart tojással, majd megszórjuk mindegyiket egy kevés reszelt sajttal és a magokkal.

5.

180 fokra előmelegített sütőben 16 perc alatt készre sütjük.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.