Rozsos-szilvalekváros linzer

A tészta különleges a rozs- és tönkölyliszttől, amit remekül egészít ki a szezámmag. A linzereket pedig szilvalekvárral ragasztjuk össze.

  • Elkészítési idő 1 óra
  • Összeállítási idő 1 óra
  • Pihentetési idő 30 perc
  • Sütési idő 12 perc
  • Mennyiség 20 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • 200 g szilvalekvár

Elkészítés

1.

A tészta hozzávalóit - a szezámmag kivételével - késes robotgéppel vagy az ujjbegyeinkkel összemorzsoljuk, majd sima tésztát gyúrunk belőle.
A végén beledolgozzuk a szezámmagot is.

Lefóliázva hűtőbe tesszük 30 percre.

2.

Enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd kiszaggatjuk belőle a kekszeket.
Áttesszük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt készre sütjük.

3.

A kihűlt kekszeket 1-1 nagyobb teáskanálnyi szilvalekvárral összeragasztjuk.
Végül meghinthetjük porcukorral.
Akár azonnal is fogyasztható!

Hasonló receptek

Digesztív keksz Nehézség
Megnézem
Kakaós-mézes Graham-keksz Nehézség
Megnézem
Ropogós rozskeksz Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.