Rozslisztből is készíthetsz csodafinom, ropogós kekszfalatokat!
Késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével morzsásra dolgozzuk a kétféle lisztet, a porcukrot, a felkockázott vajat és a vaníliát. Hozzáadjuk a tejfölt is, és simára gyúrjuk. A tésztagombócot fóliába csomagolva, 30 percre a fagyasztóba tesszük. (Néhány napra a hűtőbe is betehetjük, ha nem akarjuk azonnal megsütni.)
Lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd kiszaggatjuk belőle a kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a korongokat.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük a kekszeket.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.