Ropogós rozskeksz

Rozslisztből is készíthetsz csodafinom, ropogós kekszfalatokat!

  • Elkészítési idő 1 óra
  • Előkészítési idő 20 perc
  • Hűtési idő 30 perc
  • Sütési idő 10 perc
  • Mennyiség 40-60 darabhoz
  • Nehézség

Hozzávalók

Elkészítés

1.

Késes robotgép vagy az ujjbegyeink segítségével morzsásra dolgozzuk a kétféle lisztet, a porcukrot, a felkockázott vajat és a vaníliát. Hozzáadjuk a tejfölt is, és simára gyúrjuk. A tésztagombócot fóliába csomagolva, 30 percre a fagyasztóba tesszük. (Néhány napra a hűtőbe is betehetjük, ha nem akarjuk azonnal megsütni.)

2.

Lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd kiszaggatjuk belőle a kekszeket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a korongokat.

3.

180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt ropogósra sütjük a kekszeket.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.