Készíts aranyos répatortát kuglófformában!
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd sorban belekeverjük a tészta többi hozzávalóját is.
A masszát szilikon vagy vajazott és lisztezett fém kuglófformába szedjük.
175 fokra előmelegített sütőben, 45-50 perc alatt készre sütjük.
Végezzünk tűpróbát, ha már nem marad a fogvájón tészta, elkészült a sütemény.
A formában hagyjuk kihűlni, majd fordítsuk ki belőle.
Ameddig hűl a kuglóf, elkészítjük a bevonatot.
Ehhez a puha vajat kikeverjük a krémsajttal és egy kevés porcukorral.
Vaníliával és narancshéjjal ízesítjük.
A krémmel bevonjuk a sütemény külsejét, majd hűtőbe tesszük.
Ha színes drazsékkal díszítjük, azt csak közvetlenül tálalás előtt tegyük rá, mert megolvad a cukorbevonat.
Ha diót használunk, azzal nyugodtan megszórhatjuk korábban is.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.