Répás zsemle

Próbáld ki a répával és zabpehellyel gazdagítva a zsemlét!

  • Elkészítési idő 45 perc
  • Előkészítési idő 45 perc
  • Pihentetési idő 1 óra, 15 perc
  • Mennyiség 8 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

  • 300 g Nagyi titka Félbarna kenyérliszt
  • 2 teáskanál só
  • 100 g finomszemű zabpehely
  • 150 ml langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 20 g friss élesztő
  • 100 g reszelt répa
  • 50 ml olívaolaj
  • A tetejére

    • 1 darab tojás
    • 1 csipet zabpehely

Elkészítés

1.

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A zsemle többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, majd alaposan megdagasztjuk. Meleg helyen, letakarva, kb. 60 percig kelesztjük.

2.

A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk. Mindegyikből zsemlét formázunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és további 30 percig kelesztjük.

3.

A tetejüket megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk egy kevés zabpehellyel. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-23 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek

Félbarna buci Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.