Próbáld ki a répával és zabpehellyel gazdagítva a zsemlét!
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A zsemle többi hozzávalóját egy nagy tálba mérjük, majd alaposan megdagasztjuk. Meleg helyen, letakarva, kb. 60 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk. Mindegyikből zsemlét formázunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és további 30 percig kelesztjük.
A tetejüket megkenjük az elhabart tojással, megszórjuk egy kevés zabpehellyel. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-23 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.