Répás-zabos muffin

A répától igazán szaftos, a pirult dió a tetején zseniális, ráadásul tejmentes is ez a muffin.

  • Elkészítési idő 45 perc
  • Sütési idő 25 perc
  • Mennyiség 10 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

  • 100 g Nagyi titka Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 100 g Nagyi titka fehér tönkölybúzaliszt
  • 50 g zabpehely
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 nagy csipet só
  • 1 teáskanál narancshéj
  • 100 g cukor
  • 50 g kókuszreszelék
  • 250 g reszelt répa
  • 2 darab tojás
  • 100 ml étolaj
  • 100 ml narancslé
  • 50 g aprított dió

Elkészítés

1.

A száraz hozzávalókat egy nagy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Gyors mozdulatokkal összevegyítjük őket. A diónak csak a felét tegyük bele, a többit tegyük félre a tetejére.

2.

A muffinkapszlikat kétharmad részig töltjük a masszával. A tetejüket megszórjuk a félretett, felaprított dióval.

3.

180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük a süteményeket. Fontos, hogy ne süssük túl, de nyers se maradjon, így a sütés vége felé érdemes tűpróbát végezni.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2025 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.