Egyszerű, nagyon olaszos keksz recept.
Egy tálba szitáljuk a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk az olívaolajat és a vaníliakivonatot. Alaposan összedolgozzuk a tésztát. A pisztáciát felaprítjuk, és a nagyobb részét a tésztába gyúrjuk. A maradékot félretesszük a díszítéshez.
A masszát két részre szedjük, és mindkettőből hengert formázunk, majd szorosan műanyag fóliába csomagoljuk. 30-60 percre a fagyasztóba tesszük dermedni.
Amikor már megkeményedett, 8-10 mm vastagságú szeletekre vágjuk a kicsomagolt hengereket, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük kekszeket.
A tetejüket megkenjük elhabart tojásfehérjével, majd megszórjuk a félretett vágott pisztáciával és 1-1 csipetnyi nádcukorral. 180 fokra előmelegített sütőben, 22-25 perc alatt készre sütjük.
De ahhoz, hogy a kedvencek közé tedd, be kell jelentkezned.
BejelentkezésEz a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.
Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.
Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.
Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.