Pisztáciás keksz

Egyszerű, nagyon olaszos keksz recept.

  • Elkészítési idő 45 perc
  • Mennyiség 20 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

Elkészítés

1.

Egy tálba szitáljuk a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk az olívaolajat és a vaníliakivonatot. Alaposan összedolgozzuk a tésztát. A pisztáciát felaprítjuk, és a nagyobb részét a tésztába gyúrjuk. A maradékot félretesszük a díszítéshez.

2.

A masszát két részre szedjük, és mindkettőből hengert formázunk, majd szorosan műanyag fóliába csomagoljuk. 30-60 percre a fagyasztóba tesszük dermedni.

3.

Amikor már megkeményedett, 8-10 mm vastagságú szeletekre vágjuk a kicsomagolt hengereket, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük kekszeket.

A tetejüket megkenjük elhabart tojásfehérjével, majd megszórjuk a félretett vágott pisztáciával és 1-1 csipetnyi nádcukorral. 180 fokra előmelegített sütőben, 22-25 perc alatt készre sütjük.

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.