Olívás tönkölybucik

Képzelt csak, hogy ezeket a puha bucikat megtöltöd frissen grillezett hússal vagy zöldséggel.

  • Elkészítési idő 1 óra, 30 perc
  • Előkészítési idő 1 óra, 30 perc
  • Pihentetési idő 1 óra
  • Mennyiség 6 darab
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 50 g reszelt parmezán

Elkészítés

1.

A cukrot a langyos vízbe keverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és néhány percig hagyjuk, hogy felhabosodjon.

2.

Az átszitált lisztből, a sóból, az élesztős vízből és az olajból ruganyos tésztát dagasztunk, közben beledolgozzuk a feldarabolt olajbogyót, a bazsalikomot és a reszelt parmezánt is.
Letakarva, meleg helyen 45 percig kelesztjük.

3.

A megkelt tésztát 6 egyforma részre vágjuk, és minden darabot külön-külön megformázunk.
Ehhez a tészta széleit középre húzzuk, megfordítjuk és kis gombócokat gömbölyítünk.

4.

Sütőpapírral bélelt sütőedénybe helyezzük a zsemléket jó 2-3 ujjnyi távolságra egymástól.
Újabb 15 percig kelesztjük.

5.

180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük a bucikat.
Még melegen megkenjük a tetejüket olívaolajjal és meghintjük még egy kevés reszelt parmezánnal.

Hasonló receptek

Sajtos-snidlinges csiga Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.