Mogyorós holdacska

Egyszerű és gyors sütemény a mindennapokra, vagy akár vendégvárónak is.

  • Elkészítési idő 15 perc
  • Előkészítési idő 15 perc
  • Sütési idő 25 perc
  • Sütőforma 28x18 centiméteres tepsi
  • Nehézség

Hozzávalók

A tésztához

  • 250 g Nagyi titka Búzarétesliszt
  • 200 g puha vaj
  • 200 g porcukor
  • 6 darab tojás
  • 200 g darált, pörkölt törökmogyoró
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

Elkészítés

1.

A tojásokat szétválasztjuk. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával. Majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját is. Beledolgozzuk a lisztet és 15 dkg mogyorót. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és több részletben lazítjuk vele a masszát.

2.

Sütőpapírral bélelt, vagy vajazott és lisztezett tepsibe szedjük a tésztánkat, végül megszórjuk a maradék 5 dkg mogyoróval.

3.

160 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Akár melegen is kiszaggathatjuk a holdacskákat, de így gyorsan kiszáradnak, ezért érdemes megvárni, amíg kihűl a mogyorós piskóta. Köralakú kiszúróval kiszaggatjuk a formákat, majd jól záródó dobozban tároljuk.

Hasonló receptek

Málnás-krémsajtos brownie Nehézség
Megnézem
Mákos nudli Nehézség
Megnézem
Még több recept

Keress minket közösségi csatornáinkon!

Tarts velünk a közösségi médiában is, ahol szinte minden nap jelentkezünk friss információkkal, receptekkel és természetesen nyereményjátékokkal is!

Rendeld meg akár online is!

©2024 Nagyi titka

:( Elavult böngésző

Ez a weboldal olyan funkciókat is használ, melyet a böngésződ sajnos nem támogat, mert valószínűleg egy régebbi verziót használsz.

Kérjük, frissítsd a böngésződet újabb verzióra, vagy próbálj másikat.

Ezeket a sütiket neked sütöttük ki!

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében. Így tudjuk számodra a legteljesebb felhasználói élményt nyújtani.

Amennyiben ez számodra így megfelel, kattints az “elfogadom” gombra.